Album foto Scoala de vara ARPCF
Editia 2015

Scoala de Vara ARPCF: 6 – 9 August 2015

De la Individual la Grupal in Psihanaliza

Invitat:
Prof.univ.dr., Antropolog Vintila Mihailescu

Organizatori:
Psihanalist Stefania Dumitrescu, Presedinte ARPCF
Psihanalist Alfred Dumitrescu, Vicepresedinte ARPCF

Fotografii Scoala de Vara ARPCF

…Articularea silabelor, legarea cuvintelor si invatarea vorbirii sunt procese care apar in dezvoltarea psihica ulterior transmiterii inter- si transgenerationale a primelor seturi de obiceiuri si traditii cu care nou–nascutul ia contact inca din primele minute ale existentei sale.
Grupul familial de origini este purtator si continator implicit al matricei grupalitatii psihice transgenerationale, fiind primul grup social cu care nou-nascutul se familiarizeaza luand inauntrul sau a priori etapelor de dezvoltare un intreg set de atitudini mentale si emotionale ce urmeaza a fi descifrate si puse in cuvinte pe masura ce acesta dobandește achizitii ale limbajului.
Obiceiurile dobandite individual de membrii familiei de origine, repetate si ritualizate de-a lungul relatiilor familiale conduc la dezvoltarea unor traditii ce sunt transmise inter- si transgenerational noilor membri aceștia devenind la rândul lor purtatori si generatori de mandate intrapsihice ce vor continua mai departe sa construiasca o grupalitate psihica specifica matricei familiale careia aparțin. […]